Pandora Uitgeverij

Pandora staat symbool voor nieuwsgierigheid naar ervaringen die andere en wellicht onbekende wegen openen naar nieuwe beelden, verhalen en gedichten.

Pandora Uitgeverij heeft van 2012 tot en met 2019 een tijdschrift uitgegeven. Pandora, tijdschrift voor kunst en literatuur heeft in 50 nummers tal van interviews met bekende en minder bekende kunstenaars gepubliceerd. Daarnaast schreven we interessante stukken over literatuur en film. In elk nummer stonden gedichten van bevriende dichters en dichteressen. Elke uitgave was als een ‘doos’ die men opende door de eerste bladzijde om te slaan. Het was vaak een verrassende combinatie.

Louise Brooks in Pandora’s Box

Elk schilderij of beeld, elk essay was een poging om de lezer te verleiden meer te weten te komen, niet alleen over het onderwerp, maar eerder nog over zichzelf. “Waarom fascineert dit beeld of verhaal me?” Het doel was om de lezer uit te dagen over zijn eigen begrenzingen heen te stappen en na te laten denken over hetgeen hem of haar in eerste instantie misschien wezensvreemd leek.

Website

Om al die verhalen niet aan de vergetelheid prijs te geven is deze website opgezet. Gaandeweg zullen hier in de komende tijd veel van de essays uit het blad gepubliceerd worden. Zo zal deze website op zijn beurt ook een ‘doos’ zijn, van waaruit allerlei ‘vreemde’ zaken de wereld in zullen ‘vliegen’.

Ruud Vermeer

Terug naar boven